MİDİLLİ ADASI TURU/HER CUMARTESİ 1 GECE 2 GÜNDÜZ

 HER CUMARTESİ 1 GECE 2 GÜNDÜZ
1 GECE-2 GÜN MİDİLLİ KONAKLAMALI TUR PROGRAMI

1. gün

 

08.30 Ayvalık’ta JALEM (DENİZ OTOBÜSÜ KATAMARAN) Acentesinde buluşma.

09.00 Gümrük işlemlerinin ardından, güzergâhın en hızlı tekneleriyle Midilli’ye hareket.

09.45 Midilli’ye varış ve gümrük işlemlerinin ardından rehberimiz eşliğinde şehir merkezi ve eski Osmanlı çarşısında gezi. Alışveriş alanları, Metropol Kilisesi, Yeni Cami ve Türk hamamı gibi merkezdeki tarihi eserlerin tanıtılması. Çarşıda serbest öğle yemeği.

15.00 Agiasos dağ köyü için hareket. Adanın en geleneksel köylerinden Agiasos dağ köyünde, köye özgün tahta oyma mobilya, seramik ve dantel işleri sergileyen şirin çarşısını geçerek ünlü adak yeri Meryem Ana Kilisesi’ni ve Agiasos Etnografya Müzesi’ni ziyaret. Çarşı meydanında kahve molasının ardından Midilli şehrine dönüş için hareket. Midilli’ye varış ve otele transfer.

21.00 Geleneksel ada yemekleri ve Yunan dansları eşliğinde, unutamayacağınız bir akşam yemeği ve Yunan gecesi eğlencesi.

2. gün

Otelde kahvaltı.

10.00 Otelden ayrılış. Thermi şehri üzerinden kuzeye hareket. Osmanlı Dönemi ve sonrasının en lüks oteli Sarlıca Palas’ta fotoğraf molasının ardından manastırı, seramikleri ve yoğurdu ile ünlü Mandamados’a varış. Köyde sadece Ortodoks alemi için değil, tüm inananlar için mucizeler yaratmış çok özel bir yer olan Başmelek Taksiarhis Manastırı ve Kilisesini ziyaret…. Dua, dilek ve adaklarımızı sunarak ve daha iyi yarınlar dileyerek ayrılmadan önce manastır avlusundaki kafeteryada ballı yoğurt ve lokma molası…

Ünlü yazar Stratis Mirivilis’in köyü Skamnia’dan geçerek adanın kuzey ucu Molivos’a varış… Mimarisi, tarihi ve romantizmi ile dünyaya ün salmış, UNESCO ödüllü, Osmanlı camileri, çeşmeleri ve cumbalı evlerin süslediği Molivos’un, arnavut kaldırımlı, özgün sokaklarında rehberimiz eşliğinde yürüyüşün ardından serbest zaman… Bu sevimli kasabada alışveriş veya muhteşem Ege manzaralı restoranlarda uzo ile geleneksel lezzetleri tatma keyfi seçenekleri sizleri bekliyor… Molivos turumuzdan sonra Petra, Kaloni şehri ve körfezi, ilk Osmanlı yerleşimi Arisvi köyü ve hemen yanı başındaki Tuzla bölgesini geçerek Namık Kemal, Barbaros Hayrettin ve Lozan mübadillerinin şimdiye kadar hiç duymadığınız hikâyeleri eşliğinde akşam saatlerinde başkent Midilli’ye varış ve gümrüğe transfer.

18:00 Ayvalık’a hareket.

Tur fiyatına dâhil olan hizmetler:

 

  • Ayvalık–Midilli gidiş-dönüş tekne biletleri (JALEM KATAMARAN ile)
  • 4 yıldızlı otelde 1 gece konaklama (kahvaltı dâhil)
  • Yunan gecesi (içki hariç)

* Tur boyunca tüm transferler

  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri

* Türkçe rehberlik

 

Tur fiyatına dâhil olmayan hizmetler:

* Vize ücreti

* Yurtdışına çıkış harcı

* 2 öğle yemeği

* Gezi esnasındaki kişisel harcamalar

Not: Gezi otelleri, gruptaki kişi sayısı ve otellerdeki müsaitlik durumuna göre Blue Sea, Heliotrope ya da Silver Bay’den biri olarak belirlenecektir.

Not: Ebeveyn yanındaki 0–6 yaş çocuklar ücretsiz, 6–12 yaş çocuklar %50 indirimlidir.

Not: Danslı Yunan gecesi eğlencesi, grubun toplamda minimum 30 kişi olması durumunda düzenlenmektedir. Aksi durumda geleneksel Yunan yemekleriyle bir akşam yemeği organizasyonu yapılacaktır.

Not: MİTİLENE TOURS gerekli gördüğü durumlarda programın akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

Not: Pasaportunda KKTC’ye giriş damgası olanlar Yunanistan’a giremezler.

Not: TEK KİŞİLİK FİYAT FARKI 30€ dur.(single oda)